Νίκη Χαντσαρίδου

Αθλητικός Επιστήμονας - Προπονήτρια - Αθλήτρια

thumbnail_image2.jpg

 Η Νίκη Χαντσαρίδου είναι αθλητική επιστήμονας και προπονήτρια , με σπουδές στην Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Μεταπτυχιακές σπουδές στη βελτίωση της ανθρώπινης απόδοσης και υγείας. 

Την επιστημονική και προπονητική της κατάρτιση συμπληρώνει η έντονη αθλητική της δραστηριότητα, μέσα απ’ την οποία αποκτά εμπειρία και γνώση, εφαρμόζοντας την θεωρία στην πράξη.

-Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δίπλωμα κύριας ειδικότητας με άριστα στη Κολύμβηση Α.Π.Θ.  

-Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές σπουδές της στην «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» με κατεύθυνση "Προσαρμοσμένη- Ειδική Φυσική Αγωγή" Του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 2019 

 

-Έχει εκπονήσει διπλωματική εργασία με θέμα: Επιδράσεις ποικίλων μεθόδων γύμνασης στο νερό σε ασκούμενους διαφόρων ηλικιών Α.Π.Θ. 2017 

 

Παράλληλα με τις σπουδές της, πιστοποιήθηκε στα αντικείμενα: 

-Certified Personal and Group Trainer

-Olympic Weight Lifting (ELEIKO)

-Certified Aqua Fitness Instructor 

-Certified  Aqua Therapy Instructor 

-Certified Pilates Instructor mat/reformer

-Wellness and Sports managment

-Pregnancy  and   Baby Swimming Instructor

-Official LEMBERT SRT bars Instructor 

 

  Έχει παρακολουθήσει πολύ μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων που αφορούν το Fitness  και το Welness, την Ειδική Αγωγή και την Θεραπευτική Γυμναστική, αντικείμενα της αθλητικής επιστήμης, της διατροφής και της υγείας. 

  Χρησιμοποιώντας την ακαδημαϊκή της γνώση και την πολυετή πρακτική της εμπειρία της ως αθλήτρια στο στίβο, στην κολύμβηση, σχεδιάζει κι εφαρμόζει προπονητικά προγράμματα, εξατομικευμένα σε ασκούμενους. 

  Με την διαδικασία του ‘’προπονητικού προγραμματισμού’’ αθλεί μέχρι σήμερα κορυφαίους, ελίτ αθλητές και ελεύθερα αθλούμενους οι οποίοι έχουν την ανάγκη για δομημένη και πετυχημένη προπόνηση. 

Είναι μέλος οικογένειας γυμναστών –προπονητών , με πατέρα –μητέρα –αδελφό Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, με αθλητικές διακρίσεις και μεγάλη προπονητική εμπειρία σε ομάδες και γυμναστήρια. 

 Ως αθλήτρια

thumbnail_image0-2.jpg
thumbnail_image1-2.jpg

Υπήρξε ανέκαθεν δραστήρια από μικρό παιδί έχοντας μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό και την κίνηση –χορό – μουσική .

Ως πρωταθλήτρια στίβου πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση μεταξύ άλλων κατακτώντας 

1η Πανελλήνια νίκη στα 4Χ400 στις νέες γυναίκες με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (Σχηματάρι, 2016) 

3η Πανελλήνια νίκη στις γυναίκες στα 4Χ400 (Ο.Α.Κ.Α, 2016)

 

Έπαιξε μπάσκετ σε τοπικό επίπεδο με την Ε.Α.ΚΑ ως κορασίδα.

Υπήρξε κολυμβήτρια του Ν.Ο.Καλύμνου με πολλές πρώτες θέσεις σε αγώνες της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και είναι κάτοχος δύο ρεκόρ Αιγαίου.

Είναι λάτρης του αθλητισμού και παραμένει διαρκώς σε ακμαία αθλητική κατάσταση μετέχοντας σε κολυμβητικούς αγώνες με τον Φιλαθλητικό Καλύμνου ως προπονήτρια - αθλήτρια .

Ως προπονήτρια

thumbnail_image1.jpg
thumbnail_image2-2.jpg
 Εργάζεται από το 2013 ως προπονήτρια, σε ατομικές και ομαδικές προπονήσεις. Έχει εξειδίκευση στο Fitness και στο  Aqua Fitness και εργάζεται ως Personal- Group trainer.
 Ως   personal trainer έχει προπονήσει τόσο αθλητές υψηλού επιπέδου όσο, ελεύθερα αθλούμενους. Ακόμα έχει αναλάβει την φυσική κατάσταση, την ενδυνάμωση και την αποκατάσάταση ατόμων με ειδικές παθήσεις, μυοσκελετικά προβλήματα και Αμεα.  
Το κοινό σημείο όλων των ασκούμενων που αναλαμβάνει είναι η ανάγκη τους για μια σίγουρη και ασφαλή λύση σε αυτό που θέλουν να πετύχουν.
Εκτός από την εργασία της ως personal trainer, ειδικεύτηκε από τα πρώτα του χρόνια ως επαγγελματίας στον σχεδιασμό εξατομικευμένων προπονητικών  προγραμμάτων. Χρησιμοποιώντας την ακαδημαϊκή της γνώση και την πολυετή πρακτική της εμπειρία, σχεδιάζει για χρόνια προπονητικά προγράμματα, εξατομικευμένα πάνω στις ανάγκες και στόχους του εκάστοτε αθλητή ή ασκούμενου. Με αυτήν την διαδικασία του ‘’προπονητικού προγραμματισμού’’ παρακολουθεί μέχρι σήμερα αθλητές και ελεύθερα ασκούμενους οι οποίοι έχουν την ανάγκη για εξατομικευμένη και πετυχημένη προπόνηση, έξω από τα πλαίσια του personal training. 
 Απο το 2014 παρουσιάζει το προσωπικό της πρόγραμμα "Nikis Aqua Fitness" το οποίο αποτελείται απο εξειδικευμένες προπονήσεις Υδρογυμναστικής. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα στο οποίο συνδιάζονται οι πιο σύγχρονες προπονητικές μέθοδοι στο νερό και το εφαρμόζει σε Θεσσαλονίκη, Κάλυμνο, σε διάφορα νησιά ως Mini Trips και τώρα και στην Αθήνα.
Τ ο 2014 ξεκίνησε την πρώτη της συνεργασία online coaching παρακολουθώντας αθλητές εξ αποστάσεως (online coaching). Στα επόμενα χρόνια δημιούργησε ένα πετυχημένο σύστημα παρακολούθησης αθλητών εξ αποστάσεως και ανέλαβε ασκούμενους εντός και εκτός Ελλάδος.
 Με την εμπειρία  της έχει προπονήσει πλέον εκατοντάδες ελεύθερα ασκούμενους και αθλητές επαγγελματικού και ερασιτεχνικού επιπέδου. Η προσέγγισή της μεταβάλλεται και ρυθμίζεται πάντα σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ατόμου, το προπονητικό του επίπεδο και τον σκοπό του.
Η φιλοσοφία της ως προπονητή βασίζεται στην κατανόηση της προπονητικής διαδικασίας μέσα απ’ το τρίπτυχο αθλητικού επιστήμονα, προπονητή και αθλητή.

Καινοτομίες

thumbnail_image3.jpg
thumbnail_image3-2.jpg

 ΄Εχει εμπνευστεί και δημιουργήσει την δική της καινοτομία. Πρόκειται για το R.F.B.F,  ένα στρώμα επίπλευσης για γυμναστική στο νερό. Το στρώμα κατασκευάστηκε στο εξωτερικό, με προδιαγραφές που ζήτησε η ίδια και χρησιμοποιήθηκε σε πρόγραμμά της, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2015. 

Niki's Fitness- Aqua Fitness. Είναι ο εμπνευστής και δημιουργός των προγραμμάτων γυμναστικής που συνδιάζου τις πιο σύγχρονες μεθόδους άσκησης. Στα προγράμματα προστίθονται και προσωπικές μέθοδοι άσκησης που έχει εμπνευστεί η Νίκη, τα αποτελέσματα των οποίων είναι μετρήσιμα, ελέγχονται και αποτελούν υλικό για το ερευνητικό της έργο.     

Τι κάνει τώρα

IMG_4907_Facetune_23-09-2020-17-52-41.jp
  • Εργάζεται ως προπονήτρια σε πολύ γνωστά γυμναστήρια, αθλητικούς χώρους και κολυμβητήρια, προπονεί μέσω personal training, online coaching και εξατομικευμένων προγραμμάτων γυμναστικής. 

  • Διδάσκει σε σεμινάρια στο Aqua fitness και στο Fitness

  • Δημοσιεύει έγκυρη πληροφορία σε θέματα fitness στο You Tube.

  • Συνεργάζεται: με κορυφαίους προπονητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορυφαίες αθλητικές εταιρίες και γυμναστήρια διεθνούς φήμης.

  • Ασχολείται με την έρευνα στην άθληση και συνεχίζει την επιμόρφωση της.

  • Προπονείται καθημερινά.