Ασκήσεις για γάμπες στο σπίτι με το βάρος του σώματος.

Updated: Apr 24


Πολύ συχνά οι αθλούμενοι δίνουν έμφαση στην προπόνηση των ποδιών τους αμελώντας τις γάμπες τους.

Οι καλοσχηματισμένες γάμπες είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της γυναικείας γοητείας και όχι μόνο. Για τους αθλητές και αθλήτριες ιδιαίτερα παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο μιας και οι συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες της γάμπας (γαστροκνήμιος. υποκνημίδιος.πελματικός) προσφέρουν δύναμη, ταχύτητα, αντοχή, ισορροπία στα πόδια. Στοιχεία απαραίτητα σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.


Αναρωτιέστε πως θα επιτύχετε την αποκτήσετε όμορφες κα καλοσχηματισμένες γάμπες;

Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε χιλιόμετρα στο διάδρομο του γυμναστηρίου ή στα ειδικά μηχανήματα προπόνησης για να αποκτήσετε άψογες γάμπες γραμμωμένες όσο ακριβώς χρειάζεται. Επιλέγοντας απλές και στοχευμένες ασκήσεις ο στόχος σας είναι εφικτός ακόμα και στο σπίτι ή οπουδήποτε αλλού, χωρίς σχεδόν καθόλου εξοπλισμό.

Ασκήσεις για γάμπες στο σπίτι

Πάμε λοιπόν στην πράξη. Θεωρώντας ότι έχει προηγηθεί η κατάλληλη προθέρμανση στο σπίτι και οι διατάσεις μας περνάμε στις ασκήσεις μας.

Περπάτημα στις μύτες

Περπάτησε αργά και με μικρούς διασκελισμούς και ανά 10-15 δευτερόλεπτα σήκω στα δάχτυλα των ποδιών σου και περπάτησε “στις μύτες” με εναλλαγές βάδιση –μύτες, ασκήσου για 2 λεπτά. Το σώμα σου να βρίσκεται σε μια ευθεία θέση καθ όλη την διάρκεια της άσκησης.Εάν θέλεις να αυξήσεις το επίπεδο δυσκολίας • Εκτέλεσε την άσκηση με επιβάρυνση – Farmer’s walk στις μύτες (κράτησε στο κάθε χέρι αλτήρα ή μπουκάλι νερού ή οποιοδήποτε αντικείμενο σε βολεύει). • Άλλαξε την χρονική διάρκεια εκτέλεσης της άσκησης
Σκίπιγκ χαμηλό επιτόπιο

Επιτόπιο τρέξιμο με πάτημα στο μπροστινό μέρος του ποδιού (μύτες) και ελαφριά ανύψωση στα γόνατα Διατηρείς το σώμα σε όρθια θέση τον κορμό σταθερό και τα χέρια λυγισμένα στον αγκώνα συγχρονισμένα σε δρομική κίνηση χέρι- πόδι αντίθετο εναλλάξ. 3 σετ.